Destăinuirile unui fost pușcăriaș. “Îți fură din lucruri ca să le vândă pe țigări”

Un fost pușcăriaș, închis pentru furt din magazin, s-a destăinuit pe un forum. Cu numele “cel-ce-știe” și cu poza lui Ceușescu la avatar, fostul pușcăriaș a deschis discuția “Vreți să știți cum e viața în penitenciar? Vă spun eu”.

1238138408k30vVT

“Am convingerea că majoritatea știu doar ce au văzut prin filmele străine sau documentarele de pe National geografic despre viața din penitenciar”- așa-și începe Cel-ce-știe destăinuirea. ”Probabil nu știți că în multe penitenciare numai cine nu vrea sau nu are bani în cont nu are mobil. Acesta se achiziționează cu țigări, moneda forte din penitenciar”.

“Poveștile cu violurile de la dușuri sunt în mare parte povești, eu nu am văzut niciunul și făceam duș câte 80 de oameni odată”. Însă povestea spusă de el este alta. Unii bărbați, care nu aveau bani de țigări sau cafea, propuneau servicii sexuale în schimbul a două țigări. Astfel, niciunul nu risca să violeze, pentru că aprimea “raport de pedepsire și asta înseamnă că se va prelungi detenția, pentru că pentru fiecare raport, când intri în comisia de eliberare condiționată, ești respins și ți se dă o amânare de două-trei luni. (…) Se poate da și mandat pentru viol, adică ani în plus așa că nu prea se întâmplă”, a spus el. Violul în penitenciare “se întâmplă pentru a pedepsi pe cei care sifonează, adică sunt informatori, un fel de fraieri care-și pârăsc colegii că au ceva interzis.”  În schimb informatorii primesc mici favoruri.

Cel-ce-știe spune că mâncarea nu e ideală, însă mulți nu au avut niciodată acasă ceea ce primesc acolo. “Dimineața, ceai cu biscuit, o bucată de slănina sau de brânză sau două felii de salam sau un ou. La amiază. ciorba de legume, paste, varză sau fasole. Felul doi- mâncare de cartofi sau paste cu sos, varză sau fasole. Seara, cartofi, paste sau varză. Rația de pâine e de 400 gr pe zi de persoană. Cei care muncesc primesc mai mult.”. Cei care muncesc primesc salariul minim, din care în mână primesc doar o treime, restul revenind penitenciarului. “Pentru fiecare lună de muncă se scad 5 zile din pedeapsă”, a scris Cel-ce-știe.

El a adăugat că sunt patru tipuri de detenție- regim deschis, semi-deschis, închis și siguranță maximă. La cel deschis, deținutul umblă liber prin tot penitenciarul. La cel semi-deschis, poate ieși în curte și intra în celule. “E un regim tâmpit, eu l-am evitat că intră care când vrea și îți fură din lucruri ca să le vândă pe țigări”, a spus fostul deținut.

“Eu am fost mai isteț că nu eram nici bazat, dar nici “nepot” și am stat pe la infirmerie sau în celulă de patru inși, la regim închis, cu oameni mai de calitate. Dacă nimerești într-o celulă de 20-30 de paturi și la semi-deschis, ai nimerit direct în iadul pe pâmânt”. Ce a vrut să spună prin iadul pe pământ, explică tot el. În câteva cuvinte, trebuie să împarți cu deținuții tot ce primești de acasă. Însă, deținutul se poate impune dacă primește televizor, devine șef de cameră. ”Cu două-trei pachete de țigări îți cumperi trening sau adidași de firmă”, a mai scris el.

Sursă: dcnews.ro

Reclame

Tag-uri:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: