Ce variante are PDL-ul. Șefia- motivul rupturii sau tăcerii

Vasile Blaga, Elena Udrea și Monica Macovei- cei trei crai ai PDL-ului, care și-au depus candidatura pentru șefia partidului. Blaga îl bănuiește pe un al patrulea. Cel mai probabil va fi primarul Aradului și finul lui Traian Băsescu, Gheorghe Falcă. Astfel, PDL-ul, cel care arăta cu degetul și preconiza, cu orice ocazie, ruperea USL-ului, se împarte în patru. Până acum, sunt două tabere: feseniștii și reformiștii.

PDL

După Congres, există două variante. Una, anticipată de europarlamentarul Theodor Stolojan, este ca unul să câștige și ceilalți să tacă. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă unul dintre candidați va avea un rezultat zdrobitor, adică va câștiga lejer alegerile. Însă, și în acest caz există o condiție. Candidații la șefia PDL nu ar trebui să-și mai arunce acuze. Stolojan a spus, luni, că după alegeri se vor întâlni din nou și vor trebui să se privească ochi în ochi, dar fără să le fie rușine de „vorbele aruncate într-o competiţie fără să stai prea mult să te gândeşti”.

O a doua variantă, susținută de Alfred Bulai, ar fi ruperea PDL-ului. Asta s-ar întâmpla în cazul unui scor strâns între doi candidați. Atunci PDL-ul s-ar rupe. Ar fi o ruptură eficientă. Cei fideli odată PDL-ului s-ar îndrepta către noul partid pentru că ar fi o reinventare a conceptului, a partidului, ar fi ceea ce a fost bun în partidul democrat-liberalilor. Există și posibilitatea unei plecări a grupării mici formată în jurul Monicăi Macovei și formarea unui partid sau a unei alianțe cu celelalte ‘aripioare’ ale PDL-ului, cum este Forța Civică.

În privința șanselor pentru câștigarea șefiei, Blaga nu o să renunțe ușor. El a obținut-o greu și, în momentul în care a spus în partid că cei cu două mandate în Parlament nu mai pot candida, și-a creat propriul lanț. Pornind de la ideea ‘nu mușc mâna celui care m-a hrănit’, Blaga va obține o mare parte din voturi. Cei care au fost atinși de hotărârea lui Blaga au plecat oricum din partid. Este și cazul domnului care mi-a spus despre decizia cu privire la cele două mandate. Traian Băsescu nu s-a înțeles niciodată cu Blaga. Nici Macovei nu-l susține pe Blaga. La fel ca Falcă, înclină balanța spre Udrea. Și președintele la fel. Dacă vorbim de nivelul notorietății și puterii în partid, rezultatul ar putea fi anticipat. Însă, nu cei de sus vor dirija. Totul va fi decis de cei de jos, cei necunoscuți, cei ce fac parte din lanț.

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Un gând despre „Ce variante are PDL-ul. Șefia- motivul rupturii sau tăcerii

  1. […] Problema este lanțul format de Blaga. În plus, acum am avea problema exclușilor pe lângă cea a plecaților. Cărțile sunt făcute, iar jocul este […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: