Blaga și 3D-ul. Joc de cărți sau cine-i hoțul

Într-un post de luni spuneam că Blaga nu va renunța ușor la șefia PDL. A câștigat-o greu și cu multă tactică și răbdare. Adversara și colega lui de partid, Elena Udrea, a spus, marți, că se teme de posibilitatea ca unii aleși locali să fie excluși din partid doar pentru că nu votează „cu un anume candidat”.

udrea-blaga-publimedia-octa

Deputatul PDL a mai spus la câteva zile după ce și-a anunțat candidatura că va lupta atât timp cât alegerile pentru șefie vor fi unele corecte. Nu cred că se aștepta nimeni ca Blaga să stea și să se uite cum i se dărâmă castelul, piatră cu piatră. Mai mult, dacă nu mă-nșel, Blaga a chemat-o pe Udrea la Colegiul Director pentru ca ea să audă de la cei din teritoriu că se fac presiuni în numele ei. Principiul „hoțul strigă ‘hoțul'” se aplică nu doar între PDL și USL, dar și în PDL. Acum, strigă Elena Udrea, care, așa cum spuneam, era sigură încă de la început că celălalt candidat- pentru că atunci era doar unul- nu va fi corect în lupta pentru președinția partidului. Ideea e că lupta se dă între doi și nu între trei și nu se va da între patru. Acești doi se arată cu degetul unul pe altul. A treia, acum, este Macovei. Și ea a fost apărată de președinte în fața premierului Victor Ponta, chiar în această seară. Cărțile au fost aruncate. Astfel, Macovei este o aripă a Elenei Udrea și nu o piesă în joc. Cealaltă aripă…va urma. Partea Băsescu-Udrea-Macovei- Falcă (cel mai probabil) jocul este oarecum public. Cine își dă seama bine, cine nu, nu. Însă, pe partea lui Blaga aș spune, și în urma acuzațiilor Elenei Udrea,că jocurile sunt cam „murdare”. Situația din partid e deja cunoscută. Problema este lanțul format de Blaga. În plus, acum am avea problema exclușilor pe lângă cea a plecaților. Cărțile sunt făcute, iar jocul este murdar.

Acum, vine Blaga și spune că ceea ce vrea pentru partid este să introducă 3D- disciplină, dezbatere, decizie. Motivul- de patru ani în PDL nu există disciplină. Apoi spune: președintele Băsescu ține la partid, nu cred că l-ar lăsa baltă, între noi e o legătură, dar n-am fost niciodată prieteni. Punctat. Emil Boc o susține pe Elena Udrea. Ion Ariton, la fel. Dorin Florea și Stolojan mă susțin pe mine. Scripcaru nu a zis nimic.

Ce face Blaga? Împarte partidul în două. X mă susține pe mine, Y o susține pe Udrea. Calcule peste calcule ca să dea un rezultat convenabil. Astfel, susține acuzațiile Elenei Udrea, care spune că se fac calcule ca cei care nu ar vota cu un anumit candidat, respectiv Blaga, să fie uitați acasă sau excluși din partid.

Disciplină, dezbatere și decizie pot însemna absolut orice și pot fi interpretate, în contextul actual al partidului, din cele mai negre unghiuri. În final, rămâne întrebarea,  ce înseamnă cei 3D în esență?

Reclame

Tag-uri:, , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: