România nu este Ferentari! Nu toți românii sunt romi! Și cu romii ce au?

„România, stat mafiot. Românii violează, ucid, jefuiesc”–  scria The Sun. Crimă organizată, prostituție și droguri pe “străzile murdare, pline de câini vagabonzi, munți de moloz și gunoi”– scria Daily mail. Cele două ziare britanice și-au făcut un obicei. Au aceeași durere. Românii, care pentru ei înseamnă țiganii din ghetouri, îi invadează. 

tigani3_thumb_630_380

De ce noi, membri ai Uniunii, nu avem dreptul să avem drepturi? De noi suntem toți romi? Și cu romii ce au?

Reportajele din The Sun și Daily mail sunt făcute fie lângă o groapă de gunoi, fie în Ferentari. Oriunde s-ar duce, ei găsesc familii cu 300 de copii și cu toate rudele în Marea Britanie. Câteodată, le mai plângeau de milă. Spuneau că România i-a uitat, nu-i iubește. S-ar simt iubiți, în schimb, de Marea Britanie. Editorialistul Trevor Kavanagh de la ziarul The Sun scria, menționând că nu este rasist, că “În timp ce unii fură portofele, familiile cu 10-12 copii stau pe beneficiile date de stat, beneficii la care nici măcar nu visează la ei acasă”. Nu neg că există situații de genul ăsta. Dar de ce să spui că sunt toți așa. De ce să spui că sunt români, adică țigani?

În Daily mail, un reportaj din Ferentari. Scrie povestea unui bărbat “lungit pe treptele unui bloc parcă rupt din era sovietică, la marginea celei mai cunoscute mahalale din România”. El  „bea rachiu de mere și așteaptă să-i sune telefonul”. Bineînțeles, telefonul care-l anunță că primește bani pentru un bilet doar dus. “Începând cu 1 ianuarie 2014, toți vor veni în Marea Britanie” avertizează ziarul britanic. Spre sfârșitul articolului, încărcat cu poze parcă rupte dintr-o lume care se sfârșește, reporterul scrie că bărbatul voia să meargă în Marea Britanie pentru a vinde ziare, pentru a face „orice” ca să-și întrețină cei doi copii. La începutul articolului nu ar fi scris asta. Acolo scria că are zece veri cu familiile lor cu tot în Londra. Mai scria că “Femeile, prea sărace pentru a-și lua un palton pe ele, iau un halat de casă și merg la magazinul din colț de unde-și cumpără țigări și conserve, care sunt servite printre gratii, pentru a proteja vânzătorii”.

Ideea e că românii noștri și dacă sunt cinstiți li se spune că nu-i așa. Bărbatul din Ferentari a spus că aici nu are trai. În Londra câștigă 40 de lire pe zi din vânzarea ziarelor. Banii primiți de la stat ar fi  800 de lire. Îndeajuns cât să-și plătească chiria. El a spus, într-adevăr, că are de gând, după ce se pune pe picioare în Londra, să-și ia cu el și familia, adică soția și doi copii.

În plus, britanicii nu ar face munca de jos făcută de români. Nu ar vinde ziare pentru 40 de lire pe o zi  care începe la patru dimineață și se termină târziu în noapte. Unul dintre comentatorii articolului din Daily mail a întrebat: „Cu ce vă deranjează cât câștigă ei, când voi câștigați 40 de lire  în 20 de minute? Și voi, ați face ce fac ei?”

Au fost multe articole și nu vor înceta prea curând. Au profitat de scandalul cărnii de cal pentru a scoate în evidență problema cailor de la Letea. Au făcut reportaje în locuri care păreau că prevestesc sfârșitul lumii. Au făcut tot ce le-a stat în putere. Și vor mai face. Fără niciun drept. Ce drept are un britanic să mă condamne pe mine că sunt român? Ce drept are el să-mi spună că sunt rom și fur portofele?

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: