Atentat rasist în Italia. Copil român ucis cu ciocolată cu pesticide

Omor calificat şi tentativă de omor sunt acuzațiile aduse de autorități  în cazul copiilor români din Sicilia intoxicați intenționat cu pesticide. Principala ipoteză este cea a unei răzbunări împotriva familiei de români, în contextul în care ciocolatele cu pesticid fuseseră primite cadou. Cel mai mic, Sebastian, avea doar cinci ani. Avea-pentru că a murit. Un suflet nevinovat a fost ucis de ura izvorâtă dintr-un rasism fără margini a unei familii de italieni. Nu, familia de români nu cerșea. Părinții copiilor munceau de cinci ani în Italia. Ba chiar se stabiliseră într-un orășel. Acolo unde și-au permis. Ceilalți doi frați ai micuțului Sebastian au rezistat și sunt în afara oricărui pericol. Ei au șapte și zece ani. 

127011058350CKgS

Pesticide pentru copii 

Carabinierii au stabilit că familia de români din Sicilia primise cadou, săptămâna trecută, o cutie cu ciocolată şi o sticlă de vin. Produsele – care, conform anchetatorilor, au fost stropite cu pesticid în mod intenţionat -, au fost lăsate într-o sacoşă la uşa familiei românilor, în localitatea siciliană Naro.

Români în Italia. Rasismul- motiv de omor

Potrivit site-ului de ştiri Sicilia.it, Procuratura din Agrigento a iniţiat o anchetă pentru omor calificat şi tentativă de omor, iar anchetatorii cred că cineva a vrut să se răzbune pe familia de români, scrie Mediafax. În ciocolate şi într-o sticlă de vin din casa familiei de români anchetatorii au depistat o cantitate mare dintr-un pesticid foarte puternic utilizat în agricultură.

La cinci ani, omorât de ciocolată stropită intenționat cu pesticid

Conform medicilor legişti, copilul român decedat joi s-a intoxicat cu un pesticid puternic. El şi ceilalţi doi fraţi au mâncat ciocolatele stropite cu pesticid. Iniţial, anchetatorii suspectau că pesticidul provenea din cerealele conţinute în ciocolata consumată. „Din analizele efectuate s-a stabilit că micuţul nu ingerase metanol, ci un pesticid”, a declarat pentru site-ul TGcom.24, profesorul Ignazio Barberi, specialist al Spitalului din Messina. Ceilalți doi frați ai lui Sebastian au supraviețuit.

Cum să trăiești când nu ai cum

Am ales să vă scriu aceste informații pentru a vă arăta o realitate dură. Una în care rasismul și ura nu au margini. Micuțul Sebastian nu avea nicio vină. Însă, cineva i-a găsit vina că e român. Și l-a omorât. Ar fi vrut să-i omoare toată familia. Consider că informațiile valorează mai mult decât orice altă părere. E o realitate care te lovește. Și doare.

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , ,

7 gânduri despre „Atentat rasist în Italia. Copil român ucis cu ciocolată cu pesticide

 1. Pishky 16 martie 2013 la 09:22 Reply

  doamne.. se ridica parul pe mine cand citesc..

 2. alterego9221 16 martie 2013 la 10:29 Reply

  I-as arde la foc mic pe acesti monstri … Merita sa se chinuie… Si mai zic italienii de noi ca suntem in toate felurile …
  Culmea este ca eu am fost de doua ori in Sicilia (barbatul matusii mele fiind italian) si toti oamenii cu care vorbeam acolo, in momentul cand eram prezentat ca fiind roman, erau chiar si asa foarte prietenosi, ospitalieri..

  • Roxana Cristiana 16 martie 2013 la 17:02 Reply

   Familia Tache- pentru că așa se numesc- avuseseră niște discuții cu o familie de italieni. Ei bănuiesc că de acolo venea ciocolata….dar să încerci să omori niște copii…trebuie să fii monstru

 3. Roxanne D 16 martie 2013 la 18:44 Reply

  Ai scris din greseala „politic” in loc de „pericol” in ultimul intertitlu.
  Nu mi-a venit sa cred cand am citit, m-au trecut fiorii. Cred ca numai o boala mintala grava ar putea determina pe cineva sa planuiasca asa ceva, lasand la o parte rasismul.

  • Roxana Cristiana 16 martie 2013 la 19:00 Reply

   Mulțumesc pentru atenționare. 🙂 Am corectat.

   În legătură cu boala…e ură dusă la extrem. E trist. Mai ales că micuțul Sebastian nu avea nicio vină și ar trebui să ne gândim că frații lui sunt destul de mari pentru a conștientiza ce se-ntâmplă.

 4. Dana C. 12 mai 2013 la 07:36 Reply

  Va apreciez mult articolul si cred ca este o realitate dura. Dar cred ca va aventurati sa spuneti ca fapta a fost comisa din motive rasiale si asta nu este just si nici drept. Fapta ar putut fi prea bine fi savarsita si de un alt roman de exemplu, sau de cineva de alta nationalitate. Cred ca pana in momentul in care nu exista dovezi gasite de anchetatori, procurori, instanta, este bine (daca suntem onesti) sa relatam faptele asa cum au fost, fara sa afirmam cu siguranta ca „Micuțul Sebastian nu avea nicio vină. Însă, cineva i-a găsit vina că e român. Și l-a omorât.” Inca o data, nu ma intelegeti gresit. Cred ca adevarul trebuie spus, insa fara a da valoare de certitudine unor suspiciuni pe care anchetatorii inca nu le-au confirmat. Toate cele bune!

  • Roxana Cristiana 12 mai 2013 la 08:08 Reply

   Da, aveți dreptate. Însă, atunci apăruseră mai multe detalii. Familia copilului bănuia o altă familie de italieni cu care se certaseră că ar fi făcut asta. Într-adevăr este o opinie, o bănuială, nu o certitudine. Ce-i sigur este că Sebastian chiar nu avea nici măcar cea mai mică vină, pentru că era un copil. Încă un lucru cert este că a fost omorât. Nu înțeleg greșit, observațiile sunt constructive ;). O duminică plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: