Bulgaria urlă. Sărăcia ucide. Protestatarii își dau foc

Sărăcia a adus Bulgaria în pragul disperării, disperare care ucide. Al patrulea bulgar și-a dat foc. Ceilalți trei au murit. El e în stare gravă. Are 51 de ani. Toți protestează. Sărăcia și corupția sunt țintele. Gesturilor celor patru protestatri reprezintă cea mai gravă expresie a furiei, neputinței și durerii. Pe scurt, Parlamentul bulgar  fost demis joi. Guvernul interimar conduce Bulgaria. Însă, protestatarii nu au încredere nici în Guvernul vechi de două zile. Ei susțin că Marin Raikov, cel care conduce Guvernul interimar și care a fost ambasadorul Bulgariei în Franța, şi alţi trei membri au servit în Cabinetele conservatoare anterioare. De asemenea, alţi miniştri interimari au legături cu partidul de dreapta GERB, care a condus ultima administraţie. La baza protestelor au stat prețurile ridicate la energia electrică. Ulterior, nemulțumirile s-au extins spre preocupări legate de standarde de viață. 

sofia-bulgaria-mart-young-demonstrators-shout-slogans-against-government-high-electricity-bills-corruption-low-standard-living-29709522

Pata de sânge 

Ultima autoincendiere a avut loc miercuri. A concis cu momentul în care Raikov a preluat funcția de premier interimar. El a fost desemnat de şeful statului pentru a conduce Bulgaria spre alegerile din luna mai, scrie agenţiz de presă bulgare BTA, potrivit Jurnalul.


Totul a început de la facturile la enegia electrică

Monopolurile din domeniul energiei au stat la baza protestelor sociale de amploare care au cuprins Bulgaria în ultimele săptămâni. Bulgarii au protestat la început la adresa preţurilor ridicate la energie electrică în cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, în care încălzirea se face cu energie electrică, nu pe baza gazului metan.
Nemulţumirile s-au răspândit spre preocupări mai generale legate de standardele de viaţă – care sunt la mai puţin de jumătate din media UE – şi de o elită politică acuzată de menţinerea unui sistem corupt de la căderea comunismului din 1989 încoace.

Trăim mai rău ca ei și nu facem nimic

Nu spun să ne dăm foc, deși disperarea îi aduce pe unii în stare. Spun să facem ceva. Nu vă imaginați că diferența între ei și noi este mare. Dacă nu mă-nșel, sunt unele categorii în care ne-au depășit. Și când nu ne depășesc- în privința salariilor, pensiilor- suntem la o diferență de 8 lei deasupra lor. Ce diferență! Însă, la ei o plecare la mare este mult mai ieftină. De asemenea, prețurile din marile magazine sunt mult mai  mici. Sunt atâția români care aleg să-și facă cumpărăturile de la ei. Dar noi nu suntem ca ei. Noi privim din fața televizorului pe cei 100 de pensionari de la Universitate. Și asta vorbește despre noi. Spune cine suntem. Nu avem puterea de a fi unul lângă altul în frig protestând pentru o viață mai bună. Noi ne urâm între noi. Fiecare vrea dora binele lui și atât și pentru a-l obține e în stare să treacă și peste tine și peste oricine. Și așa… suntem săraci și… restul e realitate.

Reclame

Tag-uri:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: