Sentiment de fugă

O stare ciudată. Prea multă nepăsare mă apasă. E un sentiment de fugă. De țară, de oamenii ei și de politicieni.

De țară aș fugi. Într-una mai săracă, unde să fac bani din nimic, unde să trăiesc cu libertatea că de mine depinde dacă îmi duc traiul în glorie sau în mizerie.

Aici sunt un fel de clanuri. Dar ei nu-și spun așa. Sunt grupuri de vârf unde ai accesul limitat. Și degeaba te lupți cu morile de vânt, degeaba înveți, degeaba speri. Atingi un punct de vârf, unde nu ai mai fost până acum. Un punct din care nu mai poți să urci, un punct unde ai față o ușa închisă. Și speri și  tu absolventule de facultăți, de mastere, la mai bine. Și speri văzând că nu contează ce ai învățat. Contează doar prezentul. Trecutul e al tău, prezentul e al lor. Și mulți vorbesc fără să gândească și nu-mi pasă până-n punctul în care nepăsarea mă apasă. Nu aud, nu văd, nu nimic. Doar eu, o străină în țara mea în care încerc să urc pe o scară ca o iluzie optică. Din țară aș pleca. Dar unde?

De oamenii ei nu mai zic nimic. Sunt destui și degeaba. Nu-i înțeleg. Parcă sunt negri și urâți și sunt prea mulți. Am descoperit persoane frumoase, cu suflet mare. Însă, parcă i-am găsit după ce am căutat, am scormonit într-o cutie mare de carton printre lucruri nefolositoare. Și ei erau acolo, sub toate acele gunoaie, care încă îi înconjoară. Aștept ziua când se va face lumină. Când oamenii se vor întreba înainte dacă au ceva de câștigat, dacă au măcar un singur motiv, când se vor întreba de ce fac asta… deși nu cred că o vor face. O spun cu toată răutatea față de aceste persoane că sunt absolut limitate. E prea mult negru și prea puțin alb.

De politiceni, unii sunt oameni. Chiar extraordinari. Deschiși, gata să vorbească cu oricine, să explice. Oameni. Alții sunt groaznici.

Nu am înțeles de ce Băsescu nu a spus zilele trecute: „Nu mă duc în SUA, la Adunarea Generală a ONU, pentru că sunt la final de mandat și nu mai reprezint un interes pentru ceilalți lideri. Astfel, întâlnirile bilaterale nu ar avea niciun efect asupra României, pentru că m-aș întâlni cu oameni fără o funcție importantă. Această delegație ar implica costuri ridicate și prefer ca acești bani să meargă în altă parte, pentru că oricum în SUA, în septembrie, nu mi-ar folosi la nimic”. L-aș fi apreciat sincer.

A preferat să spună că s-a gândit la banii noștri. Unde era exemplul. Și-l sun pe domnul Oprea, al lui purtător de cuvânt, să-l întreb de întâlnirile bilaterale. „Nu comentez, nu răspund la nimic”… De ce domnule Oprea? Că sunt de la De Ce News? Și-l sun din nou, pe un alt subiect, Laszlo Tokes. Spun cine sunt, de unde, mă pregătesc să-i spun subiectul și aud un răspuns sec: „O zi bună, la revedere!”. De ce domnule Oprea? Da, domnul Oprea a lucrat în presă, a fost jurnalist la Adevărul, este profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul UB. Mă așteptam ca din aceste două motive să aibă bunul simț de a mă lăsa să-i adresez întrebarea.

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: