Penibil

Pe Facebook, la Tv, toți suferă pentru un copil de 4 ani, care a fost sfârșiat de mai mulți câini. E o tragedie. Vina nu este nici a câinilor, nici a copilului. Un copil gingaș, pe care îl jelește o țară întreagă profund și ipocrit. Pe cine interesează de acel copil, cine l-a cunoscut, cine a plâns pentru el? Să fim serioși, ipocriți la drumul mare!

Bunicul copilului, de altfel singurul cât de cât afectat, a spus că nepotul lui nu a avut nicio vină, dar nu aruncă vina nici asupra animalelor, ci asupra oamenilor care nu s-au ocupat să le facă un adăpost, pentru că „animalele nu sunt vinovate”. Tatăl, lejer de altfel, a spus că s-a întâmplat, asta e.

În schimb, în miez de noapte, se trezesc tot felul de cetățeni stimabili să-și jelească amarul și să eutanasieze câinii. Idee strălucită, la fel ca și ei. Niște străluciți. Toți pun pe Facebook: copil de patru ani sfâșiat de câini, câinii să fie eutanasiați, moarte pentru moarte. Decât așa oameni, mai bine câini.

Suntem o țară de imbecili și ținem cu tot dinadinsul să o arătăm. În loc să urâm și să căutăm vinovați, pentru că asta a generat moartea copilului, un nou motiv de ură asupra animalelor, nu o compătimire pentru familia copilului, mai bine am căuta soluții. În schimb, cei mulți și …. spun un singur lucru: „Eutanasiați câinii vagabonzi!”.

Presa găsește și ea numai oameni sfâșiați de câini. Dar ce credeți? E pentru rating, dragilor. Așa se întâmplă. E un accident mare, care creează reacții, continuăm cu accidente grave, chiar dacă nu sunt grave, sunt tragedii. Asta nu înseamnă că s-au întâmplat mai multe accidente decât în mod normal. Și credeți că intesează pe cineva cu adevărat drama unor persoane. Ei bine, nu în afara programului de lucru. Și să vă mai spun ceva. Înainte de merge reporterul pe teren la un accident, întreabă: „Morți, răniți?”. Dacă sunt puțini răniți și niciun mort, nu merge în teren pentru că sunt prea puțini. Unii răniți.

Gândiți-vă de două ori înainte de a vă lăsa spălați pe creier mai rău. În cazul copilului au fost date filmări din alte locuri pentru a crea impresia că locul respectiv nu avea gard. Avea și gard, și paznici și câini de pază. Și voi, dacă ați fi intrat, ați fi fost atacați. Și-n curtea voastră, dacă ați fi avut un câine de pază și ar fi intrat un necunoscut, ar fi fost atacat. Este un lucru normal. Copiii nu au știut la ce pericol se expun sărind acel gard, bunica le-a observat absența după 20 de minute și i-a găsit după 45, paznicii terenului cine știe unde erau.

N-am nicio concluzie. Sunt scârbită.

Reclame

3 gânduri despre „Penibil

  1. luciastroila 3 septembrie 2013 la 19:29 Reply

    Ai dreptate, Roxana. E penibil. Mie li mai penibilă mi s-a părut intervenţia vehementă a lui Băsescu, care a mai eutanasiat în două rânduri câinii comunitari cât timp a fost primar. Fără succes. Acum, toţi ignoră tinerii adunaţi în stradă să protesteze împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia Montană, dar îii doare extrem de mult de câinii maidanezi care nu mai mor odată. Dovadă mai mare de ipocrizie şi culpabilitate nu am văzut în viaţa mea!

  2. luciastroila 3 septembrie 2013 la 19:30 Reply

    erată : „mie şi”*

  3. gouttedereve 3 septembrie 2013 la 20:14 Reply

    Ai perfectă dreptate! Împărţiţi – şi nu pentru prima dată – între ura cumplită faţă de nişte vietăţi, până la urmă (!) şi dragostea şi respectul faţă de viaţă, sub orice formă a ei, numită de primii „isterie” şi în multe alte feluri, se pierde din vedere un lucru pe care foarte bine l-ai punctat. A cui e vina?! A cui e vina că animalele astea ajung în stradă şi se sălbăticesc? Se trage în ONGuri… Cine i-a aruncat în stradă? Dintre cei care cer eutanasierea, câţi şi-au aruncat animalele pe drumuri?! Câţi au reacţionat cînd au văzut pe cineva făcând asta? Câţi au discutat cu vecinul de gard, să nu-şi mai lase căţeaua să fete, pentru că există veterinar?! Ne trebuie lege, nu crime inutile! Şi da, e crimă! Pentru că se curmă sute de vieţi, fără să aibă vreo vină! Chiar şi eu, aş zice…fie! Ducă-se, facă ce-or vrea! Dar nu pot! Pentru că ştiu! Şi mulţi ştiu la fel de bine, nu pricep de ce nu se opresc o dată în loc, să o recunoască… Ştiu, ca şi tine, că s-a mai „rezolvat” aşa! Şi că peste câţiva ani, o vom lua de la capăt… Asta e civilizaţie? Ne facem un obicei din a ne bate joc?! Lasă, băi, aruncă-i, că-i omoară statul peste câţiva ani! Ce distracţie! PENIBIL, într-adevăr! Îmi e frică de ei, sunt mulţi, e adevărat… Dar nu au nici o vină! Şi mă întreb, de ce atâta violenţă în limbaj la cei care sunt – culmea! – atât de drepţi, încât vor răzbunare pentru ce e mai pur, pentru un copil?! PENIBIL… Soluţii, OAMENI BUNI (?)! Nu Crimă! Lege, amenzi, dosare penale! Pedeapsă, pentru cei ce-şi bat joc şi de câini , că-i aruncă, şi de oameni, că-i pun în pericol! Adunaţi, sterilizaţi, staţi calmi, setoşi de sânge, vor fi şi câţiva eutanasiaţi, dar nu în masă! Printre ei sunt câini capabili de a fi folosiţi, care ar putea salva vieţi!… Gândiţi! Penibil… câtă ură… Nu facem decât să ne spălăm pe mâini… Să-i omorâm pe toţi! Se strigă… De câte ori vom mai face asta, mereu şi mereu, în următorii ani? Nu obosiţi?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: