Am fost la piață :). O experiență de-o viață. Trebuie s-o aflați și voi

Eu am fost la piață… cam a treia oară în viață. Sunt genul de fată care nu e bună de măritat. Am dat foc la bucătărie (incendiu, pompieri, picanterii), toată mâncarea o fac crocantă și sărată. Adică o uit pe foc și pun multe condimente. Noroc cu  dry cooker (am uitat odată aripioare picante, gata preparate, în tigaie ceva peste 30 de minute și nu s-au ars, e un pont bun pentru incompetente ca mine). În fine, cam asta sunt, paralelă cu tot ce ține de bucătărie, piață, etc. Doar mănânc mult.

Și plec eu cu mama la Piața Rahova. Înfofolită, ciufulită, nemachiată că nu-i de glumă, nici a bună. Parchează undeva în spatele pieței vechi. Trecem pe lângă ghetouri. Nu am văzut în viața mea mai multe antene pe blocuri. Erau cel puțin 25 în lateralul unui singur bloc (ghetou, 3-4 etaje, foarte mic, cât o casă cu P, E, M). Dacă se mai chinuiau puțin, îl acopereau pe tot cu „pălării” albe. Pe jos era o amestecătură de noroi cu mandarine. Un cățel mic, negru, cu o zgardă frumoasă mirosea.  Un bărbat burtos stătea pe un scaun vechi la soare. Au fost 11 grade. Un copil, care avea puțin peste un an, alerga pe șosea. Tatăl lui îl lua mereu de-o aripă și-i spunea că sunt mașini. Copilul o lua din nou la fugă.

În spatele pieței erau și contrabandiștii  de țigări. „Ne rup ăștia picioarele”, spune o țigancă tânără și slăbănoagă. Polițiștii adică. Erau și ei prezenți prin piață printre țiganii slăbănogi și burtoși. Unu-mi zice aproape la ureche: „Bombe, avem bombe!”. O burtă de petarde și rigips aveau băieții!

L-am întâlnit și pe Vasilică. Pentru cei care mă urmăresc doar pe blog, am scris despre prima mea întâlnire cu Vasilică pe Facebook:

Din tramvai: un copil cu un miel: „Puneți mâna pe Vasilică. Haaaideți domniță puneți mâna pe Vasilică că vă aduce noroc”. Continuă cu vocea de colind: „Paaaardon, paaarrdon” și ajunge la concluzia: „Mi l-ați sufocat pe Vasilică în tramvaiul ăsta. Îmi omorâți animalul” :)))

Piața Rahova este cea care a ars, o parte, în noaptea de 23-24 decembrie. A ars un complex cu haine, cosmetice, cu restaurant. Cei care aveau magazine acolo au salvat o geacă, o bluză, un sutien și au ieșit cu ele la niște tarabe improvizate. Nu știu cum or fi numerotate sutienele la ei, dar aud o doamnă: „Aveți sutien d-ăsta roșu și S?”. Vânzătoarea răspunde: „Doar L doamnă, credeți că avem stoc? Doar ăsta a supraviețuit la incendiu”. Haz de necaz. Mirosul de fum, de ars era încă viu în piață.

Ahhh. Și uitasem să vă spun despre chiloțeii roșii. Da. Erau peste tot. Și la sosea lângă niște tăvi, pe o tarabă, și în tarabele din piață, la reparații telefoane. Doar vine Revelionul.

În fine, am ajuns la persoana pe care o căutam. A durat două minute. Nu, nu „am făcut piața”, însă a fost o experiență amuzantă și ciudată în același timp. Doamne, ce săraci mai suntem!

Reclame

Tag-uri:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: