Victima și călăul

Premierul Victor Ponta a spus, în repetate rânduri, că liberalul Crin Antonescu, de când este prieten cu Traian Băsescu, începe să aibă aceeași retorică. Din păcate, președintele PNL- pe care, de altfel, l-am susținut la timpul lui cel bun în care părea a fi un om politic puternic, o alternativă bună la actualul președinte- preia retorica și încăpățânarea, care pare doar orgoliu, ale lui Traian Băsescu, caracteristici la care președintele renunță în detrimentul unui nou Băsescu, motor pentru o nouă campanie electorală.

Din păcate, USL-ul l-a ridicat pe Băsescu, dându-i mingea la fileu și aducându-l, din nou, în prim-planul vieții politice. I-au ridicat la fileu mingea partidului al cărui „tată” este, Mișcarea Populară. A ajuns din omul doborât de la începutul lui 2013, la omul valid politic din 2014, an cu două campanii importante. Se poate observa acest lucru și în sondaje. După ce Traian Băsescu a declarat că PMP îl susține pe MRU la prezidențiale, președintele FC a urcat neașteptat de mult pentru o necunoscută a vieții politice sau un episod trist.

Astăzi i-am auzit, din nou, pe cei trei actori politici. Traian Băsescu a luat fața USL. A mers la emisiunea sa de suflet, de unde a dat breaking news-urile: plângere penală împotriva lui Victor Ponta, Guvernul- neconstituțional, Ponta face abuz de putere, a dat directive DNA-ului în ceea ce privește ASF, încă o „dovadă de corupție” a premierului.

Iese Antonescu. Mă așteptam, pentru că nu este prima criză din Uniune, ca liderul liberal să ajungă la un moment dat să-l atace pe Băsescu. Nu cred că ar fi făcut-o dacă nu l-ar fi atacat Băsescu primul (că este toxic, că dacă PNL iese din USL, el mai rămâne maximum 30 de zile în fruntea partidului). Bineînțeles, aici este discutabil. Crin Antonescu are nevoie de susținere, fie a dreptei lui Băsescu, fie a USD, însă nu mai știe unde s-o caute. În mod clar, așa cum spun mai mulți analiști politici, Antonescu, ca viitor prezidențiabil, își va construi un discurs ferm după europene. Însă, până atunci ce facem? Eu, ca parte din electorat, am ajuns să fiu revoltată pe acest domn din cauza discursurilor sale acide la adresa partenerilor săi politici. Astăzi îi iubește, mâine îi atacă.

Tăriceanu a propus o soluție de bun simț pentru criza din USL. Iohannis să ia Finanțele cu postul de vicepremier sau să se mulțumească cu funcția de ministru de Interne. PSD a spus ‘bine, pentru asta trebuie să trecem prin Parlament și dacă tot trecem să numim și un vicepremier din partea PC, al patrulea partid din Uniune, cu drepturi egale’, adică fostul partid de coaliție al PNL. Liberalii au spus nu și nu, ori PNL ori Voiculescu, adică PC. Conflicte PNL-PC au existat și când erau „împreună”. E clar că aici problema este personală și de orgoliu, ceea ce este o mare prostie. Un lider politic a spus că USL nu stă în orgoliile PNL. Trist este că, din păcate, acest orgoliu eu îl văd doar al lui Antonescu. Majoritatea liberalilor și-au exprimat dorința unui compromis și de a ajunge la o înțelegere. Poate o avea și Antonescu dreptate, însă nu știe cum să comunice, cum să o spună, ce să spună. Pare un lider instabil. E și de crezut. Ar fi o lovitură imensă, după ce din 2012 tot aștepți să fii președintele țării, să-ți dea Ponta lovitura de grație. Umilința, în contextul orgoliului deja evident, ar fi mult prea mare pentru a fi luată în calcul și acceptată.

Mulți analiști politici mai spun că primul care va spune că USL se va rupe va avea cel mai mult de pierdut, celălalt va avea rolul de victimă luată în brațe de electorat. Însă, până la ruperea oficială a Uniunii, constat că PNL este cel care spune nu și nu, USL se rupe, nu acceptăm, nu facem, nu dregem, rămâne ca noi, în timp ce USD spune că dăm și zece pași înapoi să fie bine, renunțăm noi, vrem USL în continuare. Deja aici avem rolurile de victimă și călău.

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

The BeLoved G.

Be the one you love

Fashion with no limits

Smile! You’re at the best fashion site ever

Ce-am mai descoperit azi

Muzici. Cărți. Oameni. Chestii. Oportunități.

My Blog

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

That Random Comic Blog

Life is a comic strip and we are the characters.

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

sperantaunuiartist.ro

Acest site isi propune sa promoveze cultura in pictura

A d i n a M i r e l a B u r l a n

© Copyright Adina Mirela, All rights reserved, O ilustratoare visătoare Oamenii care visează sunt suflete prețioase

Paiat(z)a

Un izvor de intelepciune

endorfinul

diminueaza perceptia durerii

I'm feeling free RO

Ce nu văd alţii vedem noi

Alexbidam - Blogul fara nume

Un blog cu toate pentru toti

Doman Daniel Blog

A fine WordPress.com site

luizapuia

Cuvintele potrivite sunt mereu simple..

Manzatu

Just another WordPress.com weblog

%d blogeri au apreciat asta: